DScaler Forum Index DScaler
Support Forum for the DScaler project
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Dscaler5 and Vista

 
Post new topic   Reply to topic    DScaler Forum Index -> DScaler 5 Support Forum
View previous topic :: View next topic  
Author Message
stevebow



Joined: 01 Jul 2005
Posts: 9

PostPosted: Thu Jan 17, 2008 5:16 am    Post subject: Dscaler5 and Vista Reply with quote

Is it known if the DScaler5 filter works under Vista?

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
JohnAd
Founder & Lead Developer


Joined: 07 Mar 2002
Posts: 444

PostPosted: Mon Feb 18, 2008 7:27 am    Post subject: Reply with quote

I happily use the code in cvs under Vista, so the next release should, the current live raelease I think has issues.

John
Back to top
View user's profile Send private message
Mr.D



Joined: 24 Aug 2002
Posts: 16
Location: London

PostPosted: Sat Mar 08, 2008 2:12 pm    Post subject: Reply with quote

I'm using the dscaler5 video decoder in Vista MC for LiveTV. I'm using the nvidia audio decoder though: dscaler5 audio decoder doesn't show up even if I force it using the various standard methods and apps.

This might be something I'm screwing up as I'm still getting to grips with vista and MCE. I have to say though this is the happiest I've been with liveTV.

I was using the microsoft decoders which stuttered like mad and had unbelievable denoising artifacts.

Then I moved to the nvidia decoders and the stutter went ( mostly) but they gave a very soft picture.

I'd like to get to grips with optimising it in conjunction with the avivo hardware processing on the HD3870 card I'm using or maybe even getting it to work with ffdshow (assuming the dscaler 5 codec is handling the deinterlacingbetter than anything) looking forward to the next version.
Back to top
View user's profile Send private message
Mr.D



Joined: 24 Aug 2002
Posts: 16
Location: London

PostPosted: Sun Mar 09, 2008 2:06 am    Post subject: Reply with quote

Used graphedit to set the output to NV12 . Strangely enough this seems to have introduced some stutter in LiveTV. I wonder if its because with the NV12 output its now using avivo fully and avivo is borked in the current drivers for PAL??

I'll experiment a bit more.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DScaler Forum Index -> DScaler 5 Support Forum All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Get DScaler Deinterlacer/Scaler at
        SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads